Zo kun je je auto financieren

Auto financiering

Een nieuwe auto betekent al snel een grote investering, de aanschaf gaat gepaard met een erg groot bedrag. Het kan voorkomen dat je dit bedrag niet direct kunt missen, toch heb je wel snel behoefte aan een goed voertuig waarmee je kunt rondrijden. Gelukkig is het mogelijk om een auto op afbetaling te krijgen, hierbij betaal je in termijnen voor het voertuig in plaats van in één keer een zeer grote som geld. Dit is voordelig lenen, tenslotte hoef je hier niet direct een groot deel van je totale spaargeld te gebruiken om een mooie auto aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van afbetaling?

Als je kiest voor de financiering van een auto dan kun je zorgen dat je lang kunt genieten van een mooie auto maar niet direct alle lasten op je hebt. Je betaalt namelijk maandelijks een vooraf opgesteld bedrag en hiermee voldoe je ook iedere maand de afbetaling. Het gevolg is dat je in de loop van enkele jaren een bedrag aan de autoverkoper betaalt dat tegenover de waarde van de auto staat en waar ook rente bij is berekend.

Een groot voordeel van het hebben van een auto op afbetaling is dat deze auto gewoon op jouw naam zal staan. Je rijdt dus gewoon in een auto die van jou is, alle papieren en documenten zullen dus ook op jouw naam gezet worden.

Wat zijn de voorwaarden van lenen?

Om in aanmerking te komen voor financiering voor een auto moeten er vaak bepaalde afspraken gemaakt worden met een autohandelaar. Hierbij wordt gekeken wat de waarde van de gewenste auto is, hoeveel maanden je hebt om het bedrag terug te betalen en wat je maandelijks aan afbetaling kwijt zult zijn. Dit wordt vooraf allemaal netjes opgesteld in een contract dat jij en de handelaar zullen ondertekenen.