Telenet webmail online lezen en versturen

telenet webmail

Telenet biedt als onderdeel van je abonnement Telenet webmail aan. Je krijgt dan een eigen e-mailadres waarmee je mail kunt verzenden en ontvangen. Het is dan wel belangrijk dat je zorgt dat het mailprogramma dat je gebruikt ervoor geschikt gemaakt wordt. Dit kan je met verschillende programma’s doen. Bovendien is er ook een webvariant van de maildienst. Op die manier kan je dus ook zorgen dat je altijd en overal bij je e-mails kunt komen. Het is in ieder geval goed om eens te weten hoe je dat dan het best aanpakt. Zo weet je zeker dat je alles uit de mogelijkheden haalt die je geboden krijgt. Mailen wordt daardoor wel heel gemakkelijk voor je gemaakt.

Instellen van je mailsoftware

Werken met Telenet mail kan je heel gemakkelijk doen met behulp van mailsoftware. Dat kan bijvoorbeeld Outlook zijn. Dit is immers meestal nog het programma dat bijgevoegd wordt wanneer je een nieuwe laptop koopt. Ook andere software, bijvoorbeeld op een tablet of smartphone, kan je gebruiken. Ook kan je methoden zoals Thunderbird gebruiken. Doorloop dan even alle zaken in het menu zodat je de server optimaal hebt ingesteld om je mail te ontvangen. Bedenk je wel dat dit soort methoden als nadeel hebben dat je ze alleen op een vaste plek kunt ontvang. Alleen de laptop, tablet of smartphone die jij hebt ingesteld is dan de plek waar je de e-mails op kunt ontvangen. Dit is belangrijk.

Het gebruik van een externe dienst of webmail

Ook het gebruik van een externe dienst is mogelijk als het om Telenet mail gaat. In dat geval kies je bijvoorbeeld voor Gmail. Daar kan je dan in de instellingen invullen dat je Telenet mail moet worden doorgestuurd naar dit adres. Je hebt dan alles op één plek en kunt dit gewoon online openen. Wanneer je dat echter doet, dan kan je er misschien net zo goed webmail Telenet gebruiken. Met webmail heb je online altijd en overal toegang tot je e-mail. Dit is wel zo gemakkelijk om te gebruiken, zonder dat het je heel veel werk hoeft te kosten. Dat is wat aantrekkelijk is.

Alle features optimaal benutten

Het fijne aan webmail is dat je dus direct alles krijgt wat je nodig hebt om en e-mail te versturen of te ontvangen. Je hebt al een mailadres en alles is in de webmail al zo ingesteld dat je inbox direct te gebruiken is. Op die manier is het wel heel simpel om contact te houden met deze vorm van digitale post. Niet alleen geschreven berichten, maar bijvoorbeeld ook foto’s en video’s zijn via deze weg te verzenden en te ontvangen. Bovendien is het gekoppeld aan je Telenet abonnement. Zo heb je dus ook direct alles op één plek bij elkaar. Je hebt dan ook direct duidelijkheid waar je moet zijn als je problemen ondervindt. Maak daarom altijd een goede backup, bijvoorbeeld naar je Dropbox account.