Hotels en campings langs de snelweg Frankrijk

Route du Soleil kaart Frankrijk

Ieder jaar opnieuw rijden erg veel mensen over de autosnelwegen A6 en A7 op weg naar hun vakantiebestemming in Zuid Frankrijk of Spanje. Beide snelwegen vormen samen de zogenaamde autoroute du Soleil. Deze autosnelwegen brengen je naar het uiterste zuiden van Frankrijk, maar ook mensen die hun vakantie hebben geboekt in Spanje of Italië kunnen met deze weg te maken krijgen. Net omdat er behoorlijk wat kilometers op het programma staan in het absoluut niet zo vreemd dat steeds meer reizigers er voor kiezen om op weg naar hun vakantiebestemming te overnachten. Men kan er wat dat betreft voor kiezen om gebruik te maken van een hotel, maar ook een camping behoort steeds vaker tot de mogelijkheden. Vooral tijdens de drukke zomermaanden komt het vaak voor dat er een grote file ontstaat. Jammer genoeg kan er tijdens de drukte ook een ongeval gebeuren waardoor je vaak urenlang vast komt te staan. In dat geval kan het goed doen om te weten dat er steeds een mogelijkheid om te overnachten in de buurt terug te vinden is. Wil je niet urenlang in de drukkende hitte staan, maar wil je op een comfortabele manier je dag uit doen om de volgende morgen met verse moed de rit naar je vakantiebestemming terug aan te vatten? In dat geval is gebruikmaken van een hotel of camping aan de Route du Soleil ongetwijfeld interessant!

Hotels Route du Soleil

We vertellen je waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat er langs de drukke Route du Soleil een groot aantal hotels en andere accommodaties terug te vinden zijn. Kenmerkend voor het aanbod aan hotels langs de autosnelwegen A6 en A7 is de ongelofelijke veelzijdigheid die er in schuil gaat. Je vindt hier dure en luxueuze hotels, maar daarnaast zijn er langs de autosnelwegen zelf ook heel veel goedkope hotels terug te vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hotels van ketens als Formule 1, Etap, Ibis en Campanile. Al deze hotels staan er om bekend hun gasten te voorzien van een comfortabele kamer tegen een zeer interessante overnachtingsprijs. Door gebruik te maken van een dergelijk overnachtingshotel aan de route de Soleil kies je met andere woorden voor een comfortabele, maar goedkope overnachting op weg naar je vakantiebestemming.

Campings Route du Soleil

Wil je graag besparen op je verblijf aan de Route du Soleil of wil je gewoon graag dicht bij de natuur logeren? In dat geval kan je er steeds voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende campings die hier terug te vinden zijn. Over het algemeen wordt er wel eens gezegd dat je een plaats op een camping hier niet dient te reserveren, maar tijdens de drukke zomermaanden wil dat wel eens absoluut noodzakelijk zijn. Steeds meer reizigers kiezen er immers voor om onderweg naar hun vakantiebestemming met hun caravan of mobilhome gewoon even een staanplaats te huren in plaats van een hotel te boeken. Dat laatste zou natuurlijk ook maar al te gek zijn als je eigenlijk alles wat je nodig hebt om te overnachten achteraan hebt liggen. De campings langs de Route du Soleil zijn omwille van hun centrale ligging echter ook zeer populair bij mensen die er een langdurige vakantie wensen door te brengen. Wil je met andere woorden tijdens het hoogseizoen even gebruikmaken van één van de campings langs de Route du Soleil, dan is op voorhand reserveren misschien toch wel interessant te noemen. Een camping aan deze autoroute reserveren is overigens niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zij kunnen er namelijk doorgaans genieten van uitgebreide mogelijkheden op vlak van animatie zodat ook hun vakantie er één wordt om nooit meer te vergeten.