Gmail inloggen, hoe makkelijk is het?

Gmail (ook wel Google mail genoemd) is een gratis mailserver van Google die al vele jaren actief is. Het is dan ook een van de meest makkelijke mailservers die er is. Je kunt overal waar je maar bent en internet hebt heel makkelijk inloggen op jouw online e-mail. Wij vertellen jou hoe makkelijk het nu eigenlijk is.

Een account aanmaken

Heb jij nog geen Gmail account en wil je er wel graag een hebben? Dit kan heel eenvoudig door naar de website te gaan en er een aan te maken. Wanneer je op de website komt zie je links onderin staan “Account aanmaken”. Wanneer je daarop klikt krijg je de mogelijkheid om een paar velden in te vullen en je gebruikersnaam in te vullen die jij graag wilt. Is de gebruikersnaam nog vrij? Dan wordt het aangemaakt voor jou met een door jou uitgekozen wachtwoord.

Het fijne van Google mail is dat het geheel gratis te gebruiken is en je best veel opslag hebt.

Met een paar klikken ben je daar

Dat Google een groot bedrijf is en zeer bekend op internet dat hoeven wij jou natuurlijk allang niet meer te vertellen. Dat Google ook een mailsysteem heeft is misschien nog niet bij iedereen bekend al zijn de meeste mensen wel bekend met Gmail. Het inloggen op de mail is echt kinderlijk eenvoudig om te doen.

Om in te kunnen loggen op je mail hoef je alleen maar naar de website van Gmail te gaan. Als je daar aan komt krijg je al meteen een vakje te zien waarbij staat “inloggen”. Het enige wat je dan hoeft te doen is jouw e-mailadres in te voeren wat je aan hebt gemaakt bij Gmail en het wachtwoord. Zodra je dit hebt gedaan kun jij in je eigen mailbox komen.

Inloggen op je telefoon

Ook op je telefoon heb je de mogelijkheid om in te loggen op jouw mail account. De meeste telefoons die draaien op Android geven vaak al bij de installatie van je telefoon aan dat je gebruik kunt maken van je gratis e-mail box. Wanneer jij dit hebt gedaan kan jij zowel op je telefoon je mail lezen en versturen maar ook op je laptop of computer.

Het makkelijke van een Google mail account is dat het echt overal te bereiken is waar je een internetverbinding hebt. In bijna alle landen is deze mail ook wel actief en dus een bekend e-mailadres.

Hoe veilig is Gmail?

Gmail is een van de meest veilige e-mailclients die er bestaat. Je kunt namelijk zelf bepalen hoelang jij je wachtwoord gebruikt. Tevens kun je ervoor kiezen om een 2 stap verificatie aan te zetten waardoor je een extra handeling moet doen om in te kunnen loggen op jouw mail account.